11 Nisan 2012 Çarşamba

taahhüdü ihlal hapis cezaları insanlarımızı insanlıktan çıkardı‏


    İcralık Olan Köylüler Kaçıyor
İcralık olan ve icra sırasında Avukatlara taahhüt imzalayan ve borç ödenmediği için hapis kararı çıkan kişi sayısı her geçen gün daha da artıyor. Köylüler ne yapacaklarını şaşırmış durumda. köylüler yakalanıp cezaevine girme korkusu sebebiyle köyü terk ediyorlar.

Çanakkale merkeze bağlı 6 köyde bulunan 200'e yakın kişi bankalardan aldıkları kredileri zamanında ödeyemedikleri gerekçesiyle icralık olunca Banka Avukatlarına borçlarını taksitlendirmek için anlaştı ve taahhüt imzaladılar, taksitler zamanında ödenmeyincehapis kararları çıkmaya başladı, köylüler hapse girme korkusuyla köyü terk etmeye başladı.

Merkeze bağlı Kumkale beldesi köy muhtarı Müjdat Balkan, banka kredilerini zamanında ödeyemeyen köylülerin icralık olması ve taahhüdü ihlal sebebiyle zor günler yaşadıklarını belirterek, Batak Ovası olarak bilinen bölgede yer alan Tevfikiye, Çıplak, Kumkale, Halileli, Yeniköy ve Kalafat köylerinde bulunan 200'e yakın köylü bankalardan almış oldukları tarım kredilerini zamanında ödeyemedikleri için icralık oldu.

Bu köylülerin bir kısmı taahhüdü ihlal suçuyla cezaevine girerken, bir kısmı da jandarma ekipleri tarafından yakalanma korkusuyla köyü terk etti. Köylerde vatandaşlar tarım kredilerini alırlarken birbirlerine kefil oldukları için icralık olan kişi sayısı her geçen gün daha da artıyor. Köylüler ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Çoğu arkadaşımızla yakalanıp cezaevine girme korkusu sebebiyle köyü terk etmeleri üzerine görüşemiyoruz. Aileler de birbirlerinden ayrı olarak yaşamak zorunda kalıyor. Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmalarını istiyoruz dedi.

TİCARİ TAKSİYİ GÖREN KÖYLÜ KAÇIYOR
Köyde kahvehane işleten Ali Pehlivan ise iş yerinin ana yolu görmesi sebebiyle en fazla tercih edilen yer olduğunu belirterek, Çay içmeye gelen icralık köylüler ticari taksi ile köyümüze gelen icra takipçilerini yaklaşık 200 metre uzaktan fark ettiklerinde hemen sağa sola kaçıyor. Köylülerin durumu gerçekten çok kötü. Ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Batak Ovası köylüleri gerçekten batmış durumda şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder